Cikkek

Felszólalás a HOLCIM közgyűlésén (2015.05.07.)

Tisztelt Elnök Úr, Tisztelt Közgyűlés!

Még egy hónap sem telt el azóta, hogy a magyarországi hejőcsabai cementgyár ügyével foglalkoztunk. Most, hogy az ügy jogutódlás útján átkerül a LAFARGE-HOLCIM konszernbe, röviden összefoglalom, milyen nászajándékot visz HOLCIM a házasságba:

1. Először is egy know-how-t arról, hogy hogyan kell megszerezni egy cementgyár részvényeit, ha a többségi tulajdonos vonakodna azokat LAFARGE-HOLCIM konszernnek átadni. Ennek igénypontjai között érdemes megemlíteni

• hogyan lehet rábírni egy bankot arra, hogy a más tulajdonát képező, nála óvadéki letétként őrzött cementgyári részvényeket átadja LAFARGE-HOLCIM konszernnek
  • hogyan lehet érdekeltté tenni állami vezetőket, hogy segítsék LAFARGE-HOLCIM nyilvánvalóan jogszabálysértő akcióját
  • hogyan tudja LAFARGE-HOLCIM gazdaságilag tönkretenni, a sajtóban lejáratni és megalázni a jogairól önként lemondani nem hajlandó cementgyári részvénytulajdonost. És folytathatnám, de az idő kímélése végett nem teszem. Majd tanulmányozzák a részleteket a www.magyarcement.com honlapon, azután átvezethetik mindezt a LAFARGE-HOLCIM Corporate Governance-be.

2. Egy másik know-how-t arról, hogy hogyan használhatja 20 éven keresztül LAFARGE-HOLCIM egy fillér használati díj fizetése nélkül másnak a cementgyárát. Ennek igénypontjai is hasznosak lehetnek

• hogyan tud LAFARGE-HOLCIM bányászati, környezetvédelmi, vasúti pálya üzemeltetési és mindenféle más működési engedélyeket szerezni a cementgyárban, a tulajdonos hozzájárulása nélkül
  • hogyan tud LAFARGE-HOLCIM több tízmillió svájci frankot adómentesen kiszivattyúzni a cementgyárból, illetve egy országból. És ezt is folytathatnám, de a további ide vonatkozó igénypontokat is megtalálják a honlapunkon.

3. Egy másik know-how szólhat arról, hogy a jogszabálysértések sorozatát elkövető LAFARGE-HOLCIM vezetők hazugságot hazugságra halmozva, zsíros állásuk megtartása érdekében hogyan tudják elkerülni, hogy hazugságváruk összeomoljon.

Nem sorolom tovább. Meg kell jegyezni azonban, hogy a nászajándék nem ingyen van. A know-how-k díja 179.887.058 CHF, amelyet mostanáig mintegy 320.000.000 CHF késedelmi kamat terhel. A díj jogalapját az ítélt dolog erejével jogerős bírósági ítéletek már kimondták, a behajtás bírósági úton folyamatban van.

Önök az évek óta visszatérő felszólalásaim után már megjegyezték, hogy

MAGYARORSZÁG A SZABADSÁGHARCOSOK FÖLDJE VOLT, MA IS AZ, ÉS AZ IS MARAD

és azt is, hogy

AZ IGAZSÁG ELŐBB VAGY UTÓBB KIDERÜL.

Köszönöm, hogy meghallgattak, találkozunk a LAFARGE-HOLCIM közgyűlésein.

Kálmán P.

HCM 1890